Skimmelsvamp symptomer

Oplever du symptomer på skimmelsvamp? Skadeservice København har de sidste 20 år bekæmpet skimmelsvamp med succes. Det betyder dog ikke, at vi ikke er opdaterede på de nyeste metoder og teknologier. Det har høj prioritet hos os, at vores medarbejdere er så effektive og dygtige som muligt. Derfor sørger vi for, at de får den nødvendige efteruddannelse, så du som kunde får det bedste resultat til en formidabel pris.

Glade og tilfredse kunder 

Gennem årene har vi bekæmpet skimmelsvamp hos både private kunder, såvel som virksomheder og institutioner.

Det betyder, at vi har erfaring med både store som små opgaver. Så du kan være sikker på, at når vi kommer ud til dig, så har vi højest tænkeligt set værre situationer af skimmelsvamp. Derved ved vi, hvordan vi tilgår opgaven mest effektivt. Det er en fordel for dig, da du får kvalitets arbejde for pengene.

Du kan altid få et uforpligtende tilbud

Vi vil altid gerne komme ud og lave en gennemgang for dig, uanset om du har opdaget skimmelsvamp i dit hjem eller bare mistænker det. Du ringer eller skriver bare til os, så beregner vi gratis et uforpligtende tilbud til dig.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når man skal have fjernet skimmelsvamp, og derfor er det vigtigt for os at arbejde effektivt, så du får et godt tilbud, som holder. Det er ikke vores ønske at ruinere dig, og efter 20 år i branchen har vi lært, hvad vi skal kigge efter, og hvor der kan være faldgrupper. Det betyder for dig, at vi gør et godt og grundigt forarbejde, og derfor holder vores tilbud.

skimmelsvamp symptomer

VI VENDER TILBAGE INDEN FOR 24 TIMER!

Effektivitet er en mærksag, når man skal levere høj kvalitet til en fornuftig pris.

Så hvis du udfylder formularen, så ringer jeg dig op om lidt og sørger for du får den helt rigtige rådgivning.

  Hvad er skimmelsvamp?

  Skimmelsvamp er overalt i naturen. Det lever af organisk materiale, ilt og fugt. Men når den i et større omfang begynder at indtage din bolig, så kan det udvikle helbredsmæssige problemer for dig. Derfor er det vigtigt at reagere, hvis nogen i hjemmet viser symptomer på skimmelsvamp. Skimmelsvamp er plamager i forskellige farver, som man i hverdagen typisk har stiftet bekendtskab med i sorte, blå eller grønne farver på blandt andet madvarer.

  Symptomer på skimmelsvamp

  Det er ikke alle mennesker, der reagerer på skimmelsvamp i hjemmet. De fleste mærker ikke, at de bor i et hjem med skimmelsvamp. Størstedelen af dem, som viser symptomer på skimmelsvamp, har været udsat for angrebet i en længere periode.

  Da der er stor forskel på folks følsomhed overfor svampen, er der ikke nogen fast grænseværdi for, hvor meget mennesket generelt kan tåle. Dog er det bevist er børn er mere følsomme i forhold til voksne. Og kvinder i forhold til mænd.

  De typiske skimmelsvamp symptomer er:
  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær
  • Irriterede øjne
  • Træthed
  • Tilstoppet næse
  • Hukommelsessvigt
  • Rødme og brændende hud
  • Feber

  Det er vigtigt at huske, at symptomerne listet ovenfor også kan være andet end symptomer på skimmelsvamp. Det kan derfor være en god ide at tænke over, hvor og hvornår man oplever symptomerne. Går de væk, når du opholder dig uden for din bolig? Kommer de igen, når du kommer hjem? Hvilken tid på dagen? osv.

  Oplever du symptomer på skimmelsvamp, eller har du bare mistanke om skimmelsvamp i dit hjem, så ring til os. Vi kommer gerne ud og undersøger det.

  Fjernelse af skimmelsvamp i boligen

  Ofte er skimmelsvamp lige til at vaske af med et desinficerende eller svampebekæmpende middel, men i nogle tilfælde er det nødvendigt at fjerne de inficerede materialer og udskifte dem. Det vigtigste er. at du finder angrebets årsag.

  Hvor hurtigt skal du handle på skimmelsvamp?

  Der er stor forskel på, hvor følsomme mennesker er overfor skimmelsvamp, og derfor er der ikke nogen fast grænseværdi for, hvor meget mennesket generelt kan tåle. Dog er det bevist, at børn er mere følsomme i forhold til voksne, og kvinder i forhold til mænd.
  Skimmelsvamp findes overalt i naturen, men alligevel er det kun ca. 2 % som er allergisk overfor skimmelsvamp. Det er mere almindeligt at være pollen- eller pels allergiker.

  Du skal straks gøre noget ved skimmelsvampen, hvis der er beboere, som viser kraftige symptomer på skimmelsvamp.

  Du skal gøre noget hurtigst muligt, hvis du finder overflader med større områder eller konstruktioner i nærheden af beboelsesrum med skimmelsvamp. Et større område er mere end 1 kvadratmeter, og det kan være stuer, køkken, værelser, bad og lignende rum, som benyttes meget.

  Det haster ikke så meget, hvis du finder skimmelsvamp i ubenyttede rum, hvor du kun befinder dig kortvarigt, som kælder- eller loftrum.

  Vi vil dog altid foretrække at høre fra dig så hurtigt som muligt. Jo tidligere der bliver taget hånd om det, jo billigere bliver det for dig.

  Sådan fjerner du et lille skimmelsvampsangreb:

  Der er ingen grund til at panikke, når du opdager et skimmelsvampsangreb derhjemme.
  Det findes overalt, da den kræver organisk materiale, ilt og fugt for at trives, da de to første findes mange steder i hjemmet, er det fugten, man skal handle på. Det er naturligt, der kommer fugt i badeværelset og køkkenet, men laver du en grundig udluftning hver gang du har benyttet rummet, så burde det ikke blive et problem. Ofte ser man angrebene i fx fuger, hjørner og kanten ved ruderne på vinduesrammen, men også på lofter, vægge og gulve.

  På badeværelset er angrebet af skimmelsvamp forårsaget af ydervægge og vinduer, som bliver dugget, når den varme, fugtige luft fortættes.

  Du kan hurtigt komme skimmelsvampen til livs ved brug af fx Klorin eller Rodalon, eller en af de skimmeldræbende midler, som Protox og Hysan.

  Ved fjernelse af skimmelsvamp følges produktanvisningen nøje, og der skrubes grundigt, hvor det er nødvendigt. Selvom det kan friste, skal du ikke overdosere, da det kan være skadeligt for miljøet.

  Desinfektionsmidlerne og bekæmpelsesmidlerne fjerner ikke eventuelle misfarvninger efter svampen.

  Efter et skimmelsvampsangreb:

  Det er vigtigt, at fugt ikke ophober i badeværelset, og der luftes grundigt ud, hver gang badet har været benyttet.

  Efter et skimmelsvampsangreb er det altid godt at gøre grundigt rent i rummet, hvor angrebet har været, da svampesporerne flyver rundt i luften. Man kan ikke fjerne alle svampesporer i luften, da de kommer naturligt ude fra, men ved en grundig rengøring kan antallet af dem minimeres.

  Møbler og gulv støvsuges og vaskes grundigt, og det er vigtigt at bruge en støvsuger med HEPA-filter, da svampesporerne ellers vil blive spredt ud over det hele.

  Alle løse tekstiler såsom tøj, sengetøj, tæpper og puder vaskes eller sendes til rens. Et almindeligt vaskeprogram er nok til at dræbe sporerne, så du behøver ikke vaske alt på høje temperaturer.

  Har du skimmelsvamp i papirer, bøger eller lignende, som det er vigtigt for dig at bevare, skal disse renses. Eventuelt kan du sende det til en professionelt firma, som kan gøre det for dig.

  Hvad gør du, hvis du opdager et større skimmelsvampsangreb?

  Det er en god ide at få undersøgt boligen grundigt, hvis du opdager et større område med skimmelsvamp eller der lugter muggent. Det er vigtigt at identificere, hvor i boligen fugten opstår, så skimmelsvampen kan trives. Det bliver hurtigt en dyr fornøjelse, hvis kilden til problemet ikke er fundet, før man fjerner skimmelsvampen, da den bare vil komme igen og igen.

  Inden fjernelsen af skimmelsvamp begyndes, bør du eller et firma med ekspertise i skimmelsvamp undersøge:
  • Hvor svampene vokser.
  • Hvor meget skimmelsvamp der er i hjemmet.
  • Hvad årsagen til det er.
  • Om svampene vokser i eller op af beboelsesrum eller på steder, hvor du ikke umiddelbart er i kontakt med dem eller sporerne.
  • Hvilke arter, der vokser i hjemmet, og hvor skadelige er de for helbredet?
  • Om der er skimmelsvamp i skjulte konstruktioner.

  Sidstenævnte bør undersøges af et firma med ekspertise inden skimmelsvamp, da du ikke selv har mulighed for at undersøge det.

  Der kan være tilfælde, hvor det viser sig nødvendigt at foretage en målinger for at konstatere, hvorvidt der er skimmelsvamp. Disse målinger kan foretages med aftryksplade eller mykometer-test.

  I nogle tilfælde er det også nødvendigt at åbne bagvedliggende konstruktioner, hvis man har mistanke om angreb.

  Fugten skal væk, inden du fjerner skimmelsvampen

  Kilden til problemet er altid vigtig at identificere, hvis man vil af med problemet. Derfor er det også vigtigt at identificere årsagen til, at skimmelsvampen er i hjemmet, da den ellers vil opstå igen efter noget tid.

  Skimmelsvampen lever af fugt, og derfor skal man huske at holde fugtniveauet nede i hjemmet, så den ikke kan gro.

  Årsagerne til fugt i hjemmet kan være mange. Det kan fx være:
  • Vandskade
  • Utæt tag
  • Utætte eller dårligt isolerede
  • Vægge med dårlig isolering, hvor der på kolde overflader skabes kondens
  • Dårligt indeklima, fx i form af for lidt udluftning i hjemmet
  • Uhensigtsmæssig adfærd, hvilket fx kan være mangel på udluftning efter bad, du tænder ikke emhætten, når du laver mad eller du tørrer dit tøj indendørs.

  I forbindelse med vandskade er det vigtigt, at det tørrer helt ud, før du begynder fjernelsen af skimmelsvampen. Først når det er tørret helt ud, giver det mening at fjerne svampen, da den ellers vender tilbage igen.

  Det er vigtigt at fjerne skimmelsvampsangrebet helt. Nogle svampe dør ikke, selvom de tørrer ud og vil derfor genoptage deres vækst, når de får fugt igen. Derudover vil indtørrede skimmelsvampe stadig afgive sporer.

  Mennesker, der er følsomme overfor skimmelsvampe, menes at reagere, hvis der er rester af døde svampe i støv.

  Er skimmelsvampen opstået som følgeskade af en skade, som dit forsikringsselskab dækker, så kan forsikringsselskabet ofte hjælpe med fjernelsen af skimmelsvampen.

  Bekæmpelse af skimmelsvamp på større områder

  Har du et større område med skimmelsvamp er det vigtigt med den rigtige tilgang for at bekæmpe det. Du skal tage højde for, hvor i hjemmet svampen er, og hvor stort området er. Der kan bruges forskellige midler til fjernelsen af skimmelsvamp, men uanset hvilket du vælger, så skal der altid støvsuges, vaskes med produktet og skylles efter.

  Midler mod skimmelsvamp

  Der findes professionelle midler mod skimmelsvamp, som fx Hysan. Det desinficerer og afrenser, og er et godkendt svampemiddel. Derudover er der også Protox og Skimmel, som er gode til at forebygge mod skimmelsvampen på porøse og fugtige områder.

  Klorin kan også bruges til bekæmpelse af svampen. Klorins evne afhænger af blandingsforholdene. Det er mest effektivt, hvis det er ufortyndet, dog kan det afblege kraftigt, og bør ikke benyttes på fx farvede vægge, farvede fuger eller natursten.
  Benyttes Klorin på steder, hvor afblegning ikke betyder noget, som fx skjulte konstruktioner, så må man godt lade det sidde uden og skylle efter.

  En god fingerregel er ikke at blande Klorin med andet end vand, da det ved blanding med andre rengøringsmidler eller kemikalier kan afgive giftige dampe.

  Når man går i krig med skimmelsvampen er det vigtigt at afgrænse området, hvorpå det findes, så det ikke breder sig til eksempelvis andre rum. Det kan fx gøres ved at lave en støvskillevæg. En støvskillevæg er to lag plastikdug, som tætnes til gulv, vægge og loft ved brug af fx tape. Det er vigtigt, at støvskillevæggen er lukket til hele vejen rundt, da skimmelsporerne slipper gennem selv de mindste huller.
  En god ide er også en sluse ved indgange til området eller rummet, så svampesporerne ikke har lige så let ved at slippe ud.

  De personer, som udfører afrensningen i rummet, skal være iført sikkerhedsudstyr, da der kan flyve store mængder skimmelsvamp rundt i det afgrænsede område under afrensningen. Derved bliver de ikke udsat for unødvendig risiko. Til sikkerhedsudstyr kan bruges støvtæt sikkerhedsdragt, åndedrætsværn og handsker.

  Fornuftige og holdebare tilbud!

  Vi kommer meget gerne ud og undersøger omfanget af skaden, og giver vores bud på, hvordan det kan fjernes mest effektivt og billigst. Du skal dog være forberedt på, at det i nogle tilfælde er billigst at udskifte de angrebet materialer, mens det i andre er nok med en afrensning.

  Vi anbefaler, at du får en professionel til at kigge forbi, hvis området med skimmelsvamp er større end 20×20 cm i beboede rum og 2 kvadratmeter i loftrum.

  Det er både for dit eget helbreds skyld, men også så det bliver undersøgt, om der eventuelt gemmer sig mere inde bagved eller andre steder.

  Uanset hvad er du altid velkommen til at kontakte os, om du har fundet skimmelsvamp i dit hjem eller bare mistænker det, så kommer vi gerne ud og kigger nærmere på det.

  skimmelsvamp symptomer
  Kontakt os nu, og vi vender tilbage indenfor 24 timer!
  find håndværker